8 ay evvel başladıkları kick boksta Türkiye şampiyonu oldular

Adanali

Active member
Diyarbakır’da 8. sınıf öğrencisi Sudenaz ile 6. sınıf öğrencisi kardeşi Süleyman Ezel Karabulut, 8 ay evvel anneleri Havva Karabulut’un eforu ile kick boksa başladı. Kardeşlerin heves olarak başladıkları kick boks, vakit içinde tutkuya dönüştü.

Bunu fark eden hocaları Alım Erol, kardeşleri Ordu’da 19-27 Ocak’ta düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası’na hazırladı.

Katılacakları birinci turnuva olduğu için ailelerinin bile dereceye gireceklerine inanmadıkları kardeşlerden Sudenaz 46 kilo ‘yıldız kızlar’da, Süleyman Ezel de 47 kilo ‘minik erkekler’de altın madalya kazandı.

‘Ben kendime inandım’

Kick boksa 8 ay evvel başladıklarını belirten Sudenaz Karabulut, “Annem bir broşürde görmüştü, o denli başladık. Birinci kere Ordu’ya Türkiye şampiyonasına gittik ve kardeşimle birlikte birinci olup, Diyarbakır’ı temsil ettik. Bundan daha sonraki amacım ulusal sportmen olmak.

Hoş yerlere gelebilmek istiyorum. Bana birinci başta inanmadılar. Birinci maç olduğu için bana inanmadılar ama ben kendime inandım. Hocamın, annemin, ailemin verdiği emeklere inanıp, kazandım”
diye konuştu.

‘Hedefim doruktan ayrılmamak’

Süleyman Ezel Karabulut ise kimsenin başarılı olacaklarına inanmasına karşın birinci olduklarını belirtip, “Bilgin hocamın yanında spora başladım. Annem güçlenmemiz için bizi kick boksa gönderdi. Etrafımızdakiler inanmıyordu. Ben kendime inanıyordum. Başardım ve birinci oldum. Kendimle gurur duyuyorum. Bundan daha sonraki maksadım; asla doruktan ayrılmamak” dedi.

Havva Karabulut da özgüven kazanmaları için çocuklarını spora yönlendirdiğini aktararak, “Yazın başladık daha sonradan bu sporu hayli sevmeye başladılar. Devam etmek istediler. Şampiyon olacaklarına inanmıyordum. Bizi epeyce şaşırttılar. Çok keyifli olduk” sözlerini kullandı.