Adana Demirspor Lideri: Galatasaray yahut Fenerbahçe lideri olsaydım Messi benim ekibimde oynardı

Adanali

Active member
Muhteşem Lig takımlarından Adana Demirspor Lideri Murat Sancak, Sabah’a açıklamalarda bulundu.

Galatasaray maçındaki Yunus Akgün anısını anlatan Murat Sancak, genç oyuncu ile alakasına değindi:

“Yunus Akgün’ü Türk futboluna Galatasaray değil, biz kazandırdık. Artık herbiçimde yurtharicinden da teklifler gelir. Galatasaray’ın birinci 11’inin değişmez oyuncusu olur. Yunus Akgün’ü birinci sene ücretsiz verdiler para almadılar İkinci sene palazlanınca kiralama parası aldılar. Artık herbiçimde istesek vermezler. Yunus Akgün Galatasaray maçının birinci yarısında alanda yoktu. Devre içinde onu kendine getirmek için benim babacan halimi bilirler. Şöyle iki tane tokat attım, dedim ki ‘Hayırdır Fatih Terim seni seyrediyor diye korkarak mı oynamıyorsun’ dedim. ‘Çık adam üzere oyna. Senin paranı burası veriyor. Buradan ekmek yiyorsun’ dedim. daha sonrasında çıktı 2 tane gol attı.”

‘Türk hocalar epey egolu’

“Türk hocalar hayli egolu” diyen Sancak, şunları söylemiş oldu:

“Samet Aybaba daha sonrası Montella’yı misyona getiren Adana Demirspor, çıkışa geçmişti. Hocamız, ligin en meslekli hocalarından bir tanesi. Kuntz, geldiğinde onunla kıyaslamaya kalktılar. Ben de o devir Uygun bir hoca aldığımızı söylemek için ‘Kuntz’dan daha meslekli biri hoca’ demiştim .
Galatasaray’ın Fenerbahçe’nin bile getiremediği bir hocayı getirdik işin özü bu. Artık ben Galatasaray‘ yahut Fenerbahçe’nin lideri olsaydım dünyanın en tezli hocasını getirirdim, Messi benim ekibimde oynardı.
Samet Aybaba‘dan daha sonra en uygun hocayı getirmem gerekiyordu. O yüzden gittim bu hocayı aldım. Keşke düzgün Türk hocaları da alabilseydik ancak maalesef Türk hocalar epeyce egolu, bağlantı kurmakta zorluk çekiyorum. ‘Ben hocayım, istediğim üzere yaparım, istediğim üzere oynatırım’ diyor. Samet Hoca’yla da ego sorunu yaşandı. Sen artık kulüp olarak dünyanın, Avrupa’nın en meslekli oyuncularını getiriyorsun. Bunlara farklı yaklaşman lazım.”