Alex de Souza’dan teknik yöneticilik açıklaması: Acelem yok, dönem bitince oturup konuşacağız

Adanali

Active member
Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Alex de Souza, Sao Paulo U20 kadrosunun başında geçirdiği birinci dönemle ilgili Globo’ya konuştu.

Cumhuriyet’in aktardığına bakılırsa, Nisan 2021’de Sao Paulo U20 kadrosunun başına geçen Alex De Souza’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Sao Paulo bana bir fırsat verdi ve ben de hazırlıklarımı buna bakılırsa yaptım. Genç futbolcularla çalışmaktan memnunluk duyuyorum. Pro lisansımı almak için federasyonun kurslarına gidiyorum, son bir kursum kaldı ve daha sonrasında pro lisansımı almış olacağım.

A kadroda yahut bir öbür kadroda misyon almak için acelem yok. Futbol dinamik bir yapı ve her şey bir biçimde olması gerektiği üzere oluyor. hiç bir şeye kestirme yoldan gitmek istemiyorum. Bu dönem bittiğinde Sao Paulo ile oturup konuşacağız. Burada U20 kadrosunda mı kalacağım yahut öteki bir kulübe mi gideceğim belirli olacak.

‘Oyuncularımla irtibata ehemmiyet veriyorum’

İrtibata ve diyaloğa hayli kıymet veriyorum. Futbolcular da insan, onların da farklı hisleri var. Kimi antrenörlerin benimle kurmasını istediğim tipten bir ilgiyi oyuncularımla kurmak için birinci günden itibaren efor harcadım ve bunu başardığımı düşünüyorum.

‘Yaşadığım en büyük zorluk oyuncuların müddetlerini ayarlamak’

Birinci yılımda yaşadığım en büyük zorluk oyuncuların aldığı mühletler. Her oyuncula olabildiğince fırsat tanımaya çalışıyorum. Bir yandan ekibin başarısı için çaba ederken bir yandan da oyuncuların kendilerini gösterecek bahtlar bulmalarını istiyorum. 16-20 yaş aralığında futbolcularım var ve biliyorum ki onlar da A kadroya çıkmak yahut transfer olmak için heyecanlılar.

Ben çabuk öğrenen bir beşerim. A kadronun evvelki teknik yöneticisi Hernan Crespo ile epey vakit geçiriyordum. Crespo ayrıldıktan daha sonra yerine gelen Rogerio Ceni ile de oturup konuşuyoruz. Bu sohbetlerin bana fazlaca katkısı oluyor.”