Burak Elmas: Pazartesi, seçimin 4-11 Haziran’da olması için karar alıp, yürürlüğe sokacağız

Adanali

Active member
Galatasaray Lideri Burak Elmas, Nef Stadyumu’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. 26 Mart‘ta yapılan genel şura daha sonrasında kendisi ve idare heyeti olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını hatırlatan Elmas, şunları tabir etti:

“Galatasaray’ın önünü açmak ve seçim yapmak üzere üzerimize düşen her şeyi yaptık. Bunu anlamamakta ısrar eden, bunu kendi Galatasaray’ın içi siyaseti olarak kullanmak isteyenlere basa basa söylüyorum, bu seçim olacak. Anlamıyorlar. Bu seçim olacak. En erken tarihe seçim karar aldık. Bir grup davalar oldu. Bütün savunmaları adaylarla birlikte yaptık. Bütün bu süreçleri bir defa dahi seçim olmayacak diye bir şey ağzımdan çıkmadı. Her seferinde üstüne basa basa bu seçimin yapılacağını söylemiş olduk. Davalarda da şahitli masalarda tüm hukuksal gelişmelerde her insanın bilgisi dahilinde hareket ettik.

Dün sabah elimize ilan etmiş olduğumuz aslında bugün yapılması gereken ikinci toplantının yani seçimin iptal olduğuna dair mahkeme sonucu ulaştı. Bu karardan daha sonra adaylarımızı ve ilgili divan liderimizi da davet ettik ve istişare yaptık. 21-28 tarihi dilek ettiklerini söylemiş olduler. Bu tarihin, tüzüğümüze göre yürürlüğe girmesi için en geç salı günü kadar idare şurası sonucunın alınması gerekiyordu. 21-28 Mart tarihi cuma günü alınmadığı vakit bu tarih ihtimali ortadan kalkmıyordu. İdare şurası yeni öğrendiği bilgi olduğu için kısa müddet istişare etmek üzere müsaade istedik.

Seçimin bugün yapılması ismine tüm idare heyeti üyelerimizle ilgili mahkemeye başvurduk. Önlem sonucunın kalkmasını istedik. Koyulan önlemin kalkması için yaptığımız müracaatımızın reddi sonucu dün 15.46’da ulaştı. İki tane tarih var. Biri 21-28 Mayıs. Bugün olağanüstü divan heyetinde tavsiye sonucu olmuş oldu. Üyelerimizin topladığı dün de benim de bu dilekçenin toplanmasını desteklediğim 4-11 Haziran tarihi. Bu iki tarih içinde karar vermemiz gerekiyordu. Pazartesi 4-11 haziran olarak sonucu alacağız ve yürürlüğe koyacağız. Galatasaray’da seçim olacak. Liderlerinin yaptığı üzere Galatasaray iradesine karşın ben ve idare heyeti arkadaşlarım bu koltuklarda oturmayacağız.”