Burak Elmas, TFF Lideri Nihat Özdemir ile bir ortaya geldi: ‘Eski sistemden beslenen aktörler var’

Adanali

Active member
TFF Hasan Doğan Ulusal Gruplar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen Burak Elmas ve Nihat Özdemir buluşmasına TFF lider vekilleri Servet Yardımcı ile Ali Düşmez ve sarı-kırmızılı kulübün ikinci lideri Ali Polat Bengiserp de katıldı.

Toplantının akabinde açıklamalarda bulunan Burak Elmas, Nihat Özdemir ile verimli bir görüşme yaptıklarını belirterek, şunları söylemiş oldu:

“Türk futbolunun ve Spor Toto Harika Lig’in marka pahasının artmasını istiyoruz. Burada eski sistemden beslenen aktörler var. Tespit ettiğimiz bireyler hakkında konuştuk. Bunlara müsaade vermememiz lazım. Türk futbolunu ileri götürmemiz gerek. Ekiplerin yalnızca alandaki hakikat hareketleriyle maçı kazanabildiği bir sisteme geçiş konusunda süratle ilerlememiz lazım. Çok önemli bir çalışma yaptık. Evraklarımızı da sunduk. Her kulübe eşit adalet, takdir hakları ve cezalar ana prensip. Sayın Lider Nihat Özdemir de bizimle hemfikir. Onların da işleri kolay değil. Bunun olmasını istemeyen bir kesim var. Biz bunlarla uğraşımıza devam edeceğiz. Sayın lidere da bu hususta takviye vereceğiz.”

Özdemir: TFF ile Galatasaray içinde kimi zahmetler tespit ettik

Nihat Özdemir, TFF ile Galatasaray içindeki alakalarda kimi meşakkatler tespit ettiklerini ve bunu düzeltmek istediklerini aktardı.

Galatasaray’ın Türk futbolunun temel taşlarından biri olduğunun altını çizen Özdemir, şunları kaydetti:

“Derbidilk evvel Burak Elmas’ı aradım. Galatasaray ile TFF içindeki münasebetlerde birtakım ezalar tespit ettiğimizi ilettim. Burak Elmas’a salı ya da çarşamba günü toplantı yapmayı arzuladığımızı söylemiş oldum. Lider da ‘çok güzel olur.’ dedi. Liderimiz maçtan daha sonra basın mensuplarının önünde TFF’ye gideceğini söz ettikten daha sonra çabucak kendisine bildiri çektim ve salı günü beklediğimi söz ettim. O da geleceğini söylemiş oldu. Yalnız derbi değil, Galatasaray ile TFF içindeki alakalar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıntılıca derbi maçı da konuştuk. Hepsinde bir noktaya vardık. Türk futbolu hiç bir vakit Galatasaray’sız olmaz. Galatasaray ile bu bağları en uygun noktaya getirmek durumundayız.”

Burak Elmas, Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup oldukları derbinin akabinde basın toplantı odasında açıklamalarda bulunmuştu.

Maçın hakemi Halil Umut Meler ve TFF Merkez Hakem Konseyi ile ilgili tenkitlerini lisana getiren Elmas, Nihat Özdemir’i ziyaret edeceğini kaydetmişti.