Cengiz Ünder, Marsilya taraftarını Beşiktaş taraftarına benzetti

Adanali

Active member
Cengiz Ünder, Fransa Ligi’nde dikkat çeken performansına devam ediyor. Ulusal futbolcu dün akşam attığı golle, Marsilya’nın Clermont deplasmanında 1-0 galip gelmesini sağladı.

Performansıyla ülkede de ilgi toplayan Cengiz son olarak Canal Football Club’a açıklamalar yaptı. 24 yaşındaki yıldız teknik yöneticisi Jorge Sampaoli’ye övgüde bulundu. Marsilyalı futbolcu, “Türkiye’den bana hangi sistemde oynadığımızı soruyor. ‘Boşverin’ diyerek mevzuyu değiştiriyorum. Zira kendisiyle çalışmaktan dolayı epeyce memnunum. Gelmedilk evvel konuştuğumuzda da gücünü hissedebiliyordum” dedi.

‘Hücumda beni özgür bırakıyor’

Cengiz şu biçimde devam etti: “Sampaoli beni atakta hür bırakıyor. Bu benim için hayli değerli. Kenarlarda oynuyorum, teğe birlerde düzgünüm. Rakibin üzerine gidiyorum ve bu biçimde oynamayı seviyorum. Kendime gol atacak konum bulmak ya da grup arkadaşlarıma gol talihi yaratmak istiyorum.”

Bir parantez de Olympique Marsilya taraftarlarına açan Cengiz Ünder, “Bu statta oynamak inanılmaz bir his. Taraftarlarımızla olmak, onları yanımızda hissetmek bir zevk. Bunu Türkiye’de iken Beşiktaş taraftarlarında hissetmiştim. Marsilya ile ikinci defa yaşıyorum. Her vakit bir daha sonraki maçı sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.

‘Messi’yle büyüdüm, artık rakip oldum’

Cengiz Ünder, Fransa Ligi’ni ise şu sözlerle kıymetlendirdi:

“Paris Saint-Germain’in fazlaca yeterli bir takımı var. Dünyadaki bütün yıldızlar orada. Ben Messi’yi izleyerek büyüdüm. Roma’dayken Barcelona ile çeyrek final maçı oynamış, Messi’yi görür görmez inanamamıştım. Fakat bizim de güzel bir kadromuz var. PSG maçında bunu gösterdik. Alanda savaşan kazanır, futbol yalnızca para değildir. Bence şampiyon olabiliriz.”