Çinli tenis yıldızı Peng Shuai, eski Başbakan Yardımcısı’nı cinsel akınla suçladı

Adanali

Active member
Ünlü tenis yıldızı Peng Shuai, toplumsal medya platformu Weibo’da yaptığı paylaşımda eski Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli‘nin kendisini cinsel münasebete zorladığını belirtti.

Peng, paylaşımında “Biliyorum, Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli, saygın biri olarak korkmadığınızı söyleyeceksiniz” tabirlerine yer verdi.

Ünlü sportmen, işe yaramasa dahi ‘gerçeği söyleyeceğini’ de kelamlarına ekledi.

Zhang’ın, kendisini tenis oynamak için meskenine davet ettiğini ve hadisenin burada yaşandığını kaydeden Peng, isteğinin olmadığını ve daha sonrasında durmadan ağladığını söz etti.

Peng, iletisinde “Beni meskenine getirdin ve münasebete zorladın” dedi.

BBC’nin aktardığına nazaran, argümanlarına dair rastgele bir kanıt sunamayacağını söyleyen Peng, “Kanıtım yok, kanıt bırakmak da imkansızdı. Daima ses kayıt aygıtı üzere bir şey getireceğimden korktunuz, kanıt kaydetmek için falan… Ses kaydı yok, görüntü kaydı yok, yalnızca benim biçimsiz ancak son derece gerçek tecrübem var” diye ekledi.

Peng Shuai (彭帅) a Chinese professional tennis player and gold medalist (https://t.co/EEcWybRe3A) posted on WeiBo that Zhang Gaoli, (https://t.co/vzdpqdXEJK) vice premier of China, abandoned her after having an extramarital relationship with her for more than 7 years. pic.twitter.com/SOSULQyQbU

— Jennifer Zeng 曾錚 (@jenniferatntd) November 2, 2021

Bu, Çin’de bir siyasetçiye yöneltilen birinci cinsel atak suçlaması oldu.

Zhang, mevzuya ait çabucak hemen bir açıklamada bulunmadı.

Çift bayanlarda 2013’te Wimbledon ve 2014’te Rolland Garros’ta şampiyonluk kazanan Peng, bu muvaffakiyete erişen birinci Çinli tenisçi olmuştu.

75 yaşındaki Zhang, 2013 ile 2018 yılları içinde Başbakan Yardımcısı olarak bakılırsav yapmış ve Çin Devlet Lideri Şi Cingping’e yakın bir isimdi.

Öbür yandan son senelerda Çin’de de yüksek profilli isimlere yönelik bir çeşit ‘MeToo’ kampanyası başladı.

Tanınan televizyon sunucusu Zhou Xiaoxuan, 2018’de paylaştığı bir bildiride bir diğer ünlü televizyoncu Zhu Jun’u tacizle suçlamıştı.

Zhu, savları yalanlamıştı.

Zhou, mevzu hakkında yasal süreç başlatsa da mahkeme, dava açılması talebini geri çevirmişti.