Mikro hizmetler mükemmellik mimarisidir. Ancak fikirler oldukça eski ve kanıtlanmış. Hikayeye bir göz atmanın zamanı geldi.
Mikro hizmet yaklaşımı bir sistemi çok sayıda küçük hizmete ayırır. Bazı öncüler, 1969'da işletim sisteminde uygulanan UNIX felsefesine atıfta bulunur:
Unix'ten Amazon'a
Ancak 2006'da Amazon Werner Vogels 'CTO, mikro hizmet kavramları üzerine bir derste konuştu. Ben de eski blogumda bir blog yazdım. Şu anda dersinin temel noktaları:
Stratejik Yatırımlar
Kavramları uygulamak için Amazon, altyapıya veya Amazon'un bulutuna muazzam yatırım yaptı. Bundan gruba bu yaklaşımın ne kadar önemli olduğunu elde edebilirsiniz. Bugün herkes tam olarak bu Amazon bulutunu veya bu fikirlerin uygulanmasının çok daha ucuz olduğu diğer teknikleri koyabilir.
E: Amazon o zamanlar daha sonra ana akım giren teknik fikirlere sahipti: Werner Vogels şu anda, birkaç yıl sonra, Nena ve Amazon'un tartışmasının bir parçası olarak birçok geliştirici için aniden alakalı olan Cap-Teorem'den de bahsetti.
()
Mikro hizmet yaklaşımı bir sistemi çok sayıda küçük hizmete ayırır. Bazı öncüler, 1969'da işletim sisteminde uygulanan UNIX felsefesine atıfta bulunur:
- Bir program sadece bir etkinlik gerçekleştirmelidir ve bu iyi yapmalıdır.
- Programlar birlikte çalışabilmelidir.
- Ayrıca, programlar evrensel bir arayüz kullanmalıdır. Bunlar Unix'teki metin akışlarıdır.
Unix'ten Amazon'a
Ancak 2006'da Amazon Werner Vogels 'CTO, mikro hizmet kavramları üzerine bir derste konuştu. Ben de eski blogumda bir blog yazdım. Şu anda dersinin temel noktaları:
- Amazon'un bulutu takımın çalışmalarının temelidir. Amazon bulut teknikleriyle bağlantılıdırlar. O zaman Amazonlar bulutunda sadece sanal makineler (EC2) ve veri arşivleme olasılığı (S3) vardı.
- Takımlar diğer tüm teknik kararları alırlar. Böylece pratik olarak tüm teknikler kullanılabilir. Mevcut mikro hizmetler de bu teknolojik özgürlüğü sunabilir.
- Ekipler kullanıcı için önemli olan bir kurumsal işlev uygular. Modern mikro hizmetlerin de ticari bir anlamı olmalı ve ideal olarak bir ekip tarafından düzenlenmelidir.
- Uygulamaya ek olarak, ekipler de şirketten sorumludur. Bu fikir daha sonra DevOps adını aldı. DevOps bugün mikro hizmetleri anlarken önemlidir, ancak zorunlu değildir.
- Bireysel hizmetler, bu nedenle oluşturulan bir HTML sayfasının bir kısmını üretebilir. Kullanıcı arayüzünün böyle bir bileşimi mikro hizmet dünyasında tartışmalıdır, ancak bazıları bunu mikro hizmetler için önemli bir sütun görür.
Stratejik Yatırımlar
Kavramları uygulamak için Amazon, altyapıya veya Amazon'un bulutuna muazzam yatırım yaptı. Bundan gruba bu yaklaşımın ne kadar önemli olduğunu elde edebilirsiniz. Bugün herkes tam olarak bu Amazon bulutunu veya bu fikirlerin uygulanmasının çok daha ucuz olduğu diğer teknikleri koyabilir.
E: Amazon o zamanlar daha sonra ana akım giren teknik fikirlere sahipti: Werner Vogels şu anda, birkaç yıl sonra, Nena ve Amazon'un tartışmasının bir parçası olarak birçok geliştirici için aniden alakalı olan Cap-Teorem'den de bahsetti.
()