Domenec Torrent: Bu grubu, bu kadroyu ben yapmadım, bu bana kalmış olan bir takım

Adanali

Active member
Galatasaray Teknik Yöneticisi Domenec Torrent, Spor Toto Harika Lig’in 28. haftasında deplasmanda Konyaspor’a 2-0 mağlup oldukları maça ait açıklamalarda bulundu.

İkinci olmasının sebebinin birtakım şeyleri uygun yapması olan bir ekibe karşı oynadıklarını belirten Domenec Torrent, “Bize karşı nasıl oynayacaklarını net bir biçimde biliyordum, son 6 maçını izlediğimiz için. Kaybettikleri maçlarda bile bence fazlaca âlâ oynayan bir grup. O yüzden bu kadar donuk bir biçimde başlamamak lazımdı maça. 19. dakikada 2-0 yenik bir skora ulaştık. Son iki maçı oyuncular kazanmıştı. Lakin bu kâfi bir şey değil. Bütün hafta boyunca konuşmalarımızda Galatasaray üzere büyük bir kulübün bütün maçları kazanmak için çıkması gerektiğini söylemiş olduk. Bu sebepledir ki, benim birinci 25 dakikayla ilgili izlenimim büyük bir hayal kırıklığı oldu. Zira alana hakikaten donuk bir biçimde çıktık. Bu dakikalardan daha sonra çok istikrarlı bir maç olduğuna inanıyorum. İki taraf için de hayli az fırsat vardı. İkinci yarıda kimi durumlarda denetimimizin altındaydı oyun. Son paslarda bir eksikliğimiz oldu diyebilirim. Onların ceza alanına yakın metrelere vardığımız vakit, daha net olmamız lazımdı. Maçın birinci 20. dakikasında maçı Konyaspor kazanmayı hak ediyordu diyebilirim. Geri kalan 70 dakika için iki grup istikrarlı bir maç sergiledi. İkisi de kazanmak istiyordu diyebiliriz” formunda konuştu.

‘hiç bir şeyi anlamamış üzere hareket ettik’

Birinci 20 dakika hayal kırıklığına uğradığını aktaran Domenec Torrent, “Yapmamız gereken hiç bir şeyi anlamamış üzere hareket ettik. İki tane sorunumuz var dedim. 9 numara ve ön libero. Bunları çözdükten daha sonra gelişmeye başladık. Yarın sabah 08.00’den itibaren perşembe günkü Barcelona maçını düşüneceğiz. Rakip rastgele bir biçimde sürpriz çıkarmayacak. Zira biz grubun nasıl savunduğunu, nasıl geçişler yaptığını, nasıl atağa çıktığını harika bir biçimde karşı grubun ne yapabileceğini biliyoruz. Birkaç sefer tekrar ettim esasen. Şu anda Avrupa’nın en düzgün 5 ekibinden bir tanesi. Lakin kimse yanlış anlamasın. Biz oraya çaba etmeye çıkıyoruz. Biz oraya kaybedeceğiz diye bir şey düşünerek çıkmayız. Barcelona’ya karşı bir hazırlık yapıyoruz, eksiksiz yapmamız gerekiyor. Yarın sabah 08.00’den itibaren de yapacağımız şey bu olacak” sözlerini kullandı.

‘Bütün antrenörler yanılgı yapabilir’

Torrent, bir gazetecinin Erick Pulgar ve Sacha Boey’in performansı ile Bafetibi Gomis tercihine ait soruyu ise, “Birbiriyle fazlaca bağdaşmayan ve hayli mantıklı olmayan şeyler. örneğin Omar UEFA listesinde yok. Boey, iki maçtır oynamamıştı ötürüsıyla maç ritmine alışık değil. Omar, yeterli idman çıkartıyor kadro arkadaşları üzere, oynatalım ki birazcık ritmi de artsın. Barcelona’da neyle karşılaşacağımı biliyorum. O yüzden onu da birazcık müdafaaya çalışıyorum. Zira 4 gün içerisinde hem maçımız var birebir vakitte ortada bir seyahat yapacağız. İnanın ki bütün antrenörler yanılgı yapabilirler. Yani bir karar alacağımız vakit bunun bir niçini kesinlikle vardır” diye cevapladı.

‘Kendimizi geliştirmemiz lazım’

Torrent, 5 oyuncunun liste haricinde olduğuna değinerek, şu biçimde konuştu:

“Bu grubu, bu kadroyu ben yapmadım. Bu bana kalmış olan bir takım. Bu meydan okumayı kabul ettim. Burada olmaktan epey mutluyum lakin ne bulduysak o. Geldiğimde 28 oyuncu vardı, 23 değil. Artık kendimizi geliştirmemiz lazım. Çok şikayetçi olunması kabul edilemez, daima bir daha sonraki adımı düşünmemiz gerekiyor. Her hafta maçımız var, her maçta bana tıpkı soru geliyor; ‘niçin oyuncuları oynatmadınız?’. 5 fazla oyuncumuz var. O yüzden daima değişmesi gerekiyor. Doğal yazık burada olmayı hak eden birtakım oyuncular olamıyorlar. Ancak birinci olarak fizikî olarak uygun mu?, daha sonrasında idmanlarda güzel yapıyor mu? Bunların hepsini düşünüp ona göre bir karar almak gerekiyor.”

Sakatlık geçiren Fernando Muslera’nın durumuna ait Torrent, “Gelişmeye başladı. Şu anda içeriden ekibe yardımcı olmaya çalışıyor. Ekiple idmana 3-4 gün evvel başladı. ötürüsıyla bakacağız, kıymetli olan kendini nasıl hissettiğidir. Şayet oynamaya hazır hissediyorsa aslına bakarsan gelir, söyler” diye konuştu.