Fatih Terim: Mutluluğumuzu alabilirler, umudumuzu asla

Adanali

Active member
Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, GS TV’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Üstün Lig’deki son Başakşehir maçında yaşanan hadiseler üzerine Terim, “Biz bu sene liderimiz ve idaremizle birlikte bir yola çıktık. Bilhassa Türkiye üzere futbol iklimi epey çabuk değişkenlik gösteren bir yapıda günlük ve kısa vadeli muvaffakiyetlerin bilakis, uzun vadeli, uzun soluklu projeyi hayata geçirebilmek için kolları sıvadık. Bu hamaseti gösterdik. Genç bir grup oluşturduk. Eksiklerimizin olduğunu biliyorduk. Hala eksiklerimiz var. Bunların hepsini, tünelin sonunda ışık olduğunu düşünerek göze aldık. Dönem başından beri, her şeye karşın oturan bir oyun yapımız ve vaat ettikleri olan bir kadromuz var. Çok konuma giriyoruz, atamıyoruz, fazlaca sıradan konumları kıymetlendiremiyoruz. Kalemizde durum görmeden, hatta kimi vakit bir tertibe maruz kalmadan goller yedik. Önümüzde de bir gerçek var. Maalesef birinci kolay hayli uzak kaldık. Burada bir kabahat var ise, idaremizden ve futbolcularımızdan evvel benimdir. Ben bu ekibe inanıyorum. Biliyorum. Gençlerimiz başaracak. Bu yıl da başkalarının bir başlangıcı olacak. Bu benim inancım” diye konuştu.

‘Mutluluğumuzu alabilirler, umudumuzu asla’

“Mutluluğumuzu bizden alabilirler; lakin umudumuzu asla” diyen terim, kelamlarına şöyleki devam etti:

“Mutsuzuz. Doğal olarak mutsuzuz. Alışkın olmadığımız bir yerdeyiz. Mutsuzuz lakin hiç umutsuz değiliz. Gençlerimizin UEFA Avrupa Ligi’nde Avrupa devlerini geride bırakacak, namağlup biçimde son 16’ya kalan bir ekibimiz var. Gençlerimiz bunu başardı. birebir vakitte Marsilya, Lokomotiv ve Lazio üzere devlerin içinde bunu başardı ve namağlup olarak, birinci günden beri önder olarak kümeden çıktı. Son 50 yılda futbolun her evresinde yer aldım. Her evresinde yer alan bir insan olarak umudumuzu bizden almalarına müsaade vermeyeceğim! Zira bu tertibin değişeceğine inanıyorum.”