Fenerbahçe Kulübü Lider Vekili Erol Bilecik: Maçın kararınun hiç bir ehemmiyeti yok

Adanali

Active member
Nef Stadı’nda oynanan ve sarı-lacivertlilerin 7-0 üstünlüğüyle tamamlanan müsabakanın akabinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Fenerbahçe Kulübü Lider Vekili Erol Bilecik, “Galatasaray Kulübünün göstermiş oldukları misafirperverlikleri, epey yakın ilgi ve alakaları için tıpkı biçimde erkek kadrosunun lig maçında göstermiş oldukları yakın ilgi için teşekkür ederiz. Bizim için fazlaca kıymetliydi. Sağ olsunlar, var olsunlar.” tabirlerini kullandı.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 1909 yılına dayandığını hatırlatan Bilecik, “Yani 112 yıllık bir tarihi var. Bugün de yeni bir tarihe tanıklık ettik. Bayan futbol kadroları içinde oynanan birinci derbi maçı. 112 yıllık oynanan derbi maçlarının taçlanan noktası oldu. Bayan haklarının farkındalığına daha fazlaca gündem yapmak için oynadığımız bir farkındalık maçıydı. Hem Fenerbahçe birebir vakitte Galatasaray oldukça gecikmiş olsak da bu yıl bayan futboluna yatırım yapmış olan kulüpler. Bilhassa bayanların spor hayatında olmaları, eğitimde, toplumsal hayatta olmaları kadar bizler için fazlaca pahalı.” diye konuştu.

Bayanların spor ömründe daha faal olmaları gerektiğine değinen Bilecik, “Biz Fenerbahçe Kulübü olarak Liderimiz Ali Koç’un liderliğinde bakılırsave geldiğimiz birinci gün prestijiyle HeForShe hareketinin özel destekleyicisi olduk. Birleşmiş Milletlerin Bayan Ünitesinin bayanların haklarının daha yeterli savunulması için bayanların ve adamların omuz omuza vermeleri gerektiği sloganıyla yola çıkan bir hareket. Onun ana destekçisi oldu. Buradan TÜPRAŞ’a da şükranlarımı paylaşıyorum. Bunların hepsi topyekun bakıldığı vakit bu farkındalıklar emin olun Türkiye’nin geleceğinde, toplumun daha aydınlık bir noktaya gelmesinde bence hayli kıymetli olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Müsabakayı yayımlayan kulüp televizyonları ile TRT’ye de teşekkür eden Bilecik, şöyleki devam etti:

“Bütün atletleri kutluyorum. Maçın kararınun hiç bir ehemmiyeti yok. Kıymetli olan bu farkındalığın yerine getirilmesiydi. Bütün amacımız bayanlarda da memnun sona ulaşmak ve bu doğrultuda bütün çalışmalarımıza devam etmek. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu manada fazlaca özel bir deyişi var; ‘Dünya yüzünde bulunan bütün yapıtların gerçek sahibi kadınlarımızdır’ diyerek bayanlara verilen bütün ehemmiyeti ortaya koymuş vaziyette. Seçme-seçilme hakkını bayanlarımıza veren Ceddimiz, neredeyse Avrupa’dan, hatta bütün dünya ülkelerinden hayli daha evvel bu hareketi yapmıştı. Bu ehemmiyeti görmüştü. Ceddimize layık olarak, Ceddimizin açmış olduğu bu yoldan emin adımlarla yürüyerek gerek ülke amaçlarında gerekse dünya maksatlarında bayanların daha güzel bir ortamda yaşadığı, idareye katıldığı, yöneticilerin spor hayatında, eğitimde gerekli olan gerçek yerlerini aldığı bir dünya olana kadar uğraşımıza devam edeceğiz. Yeterli ki varlar.”

Erkek liginde yaşanan heyecanın bayan liginde de gerçekleşmesi gerektiğini aktaran Bilecik, kelamlarını şöyleki tamamladı:

“Belki geç kalarak bu işe başlamış olduk lakin ortayı kapatacağımıza inanıyorum. Çok bedelli idare heyetindeki arkadaşlarım, teknik takım, sportif yönetici arkadaşlarımız hayli güzel bir müddetç geçirdiler. Güzel bir kadro kuruldu. Kestirim ediyorum lige hazır. İnşallah tüm spor branşlarımızda olduğu üzere öykülerin sonu hoş bitsin Fenerbahçe’de. Bayan futbol liginde de öykümüzün hoş bitmesini canı gönülden diliyorum.”