Finlandiya, NATO üyeliği konusunda ‘Türkiye ile farklılıkların üstesinden gelebileceklerini’ umuyor

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Berlin’de bulunan Haavisto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Farklı kümelerin yahut farklı bireylerin detaylarına girmek istemiyorum ancak yalnızca terörle çabanın siyasetimizde epey kıymetli bir unsur olduğunu ve bunun NATO’da da fazlaca kıymetli bir prensip olduğunu söylemek istiyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelikleri hakkındaki açıklamalarına değinen Haavisto, “NATO üyeliği konusunda Türkiye ile farklılıkların üstesinden gelebileceğimizi umuyorum.” dedi.

Türkiye’nin Finlandiya’ya tenkitlerini pahalandıran Bakan Haavisto, terörle çabanın epey değerli olduğunu tabir etti fakat, PKK ile çaba konusunda somut bir kelam vermekten kaçındı.

“Her NATO üyesi ülkenin üyeliğe başvuran ülkeler hakkında kendi görüşlerine sahip olma hakkına sahip olduğunu” kaydeden Pekka Haavisto, bu baharda Türkiye’yi iki defa ziyaret ettiğini ve mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü hatırlattı.

Haavisto, “Bugün burada NATO toplantısında da görüşeceğiz.” dedi.

Yakın diyalog ortasında olmaya devam edeceklerini belirten Haavisto, ülkesinin Avrupa ve dünyanın güvenliği için terörle uğraşın değerinin farkında olduğunu kelamlarına ekledi.