Galatasaray Lideri Burak Elmas: TFF gerekeni yapmazsa yayın ihalesinden çıkacağız

Adanali

Active member
Elmas‘ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

Galatasaray Adası konusunda kazandığımız davanın daha sonrasında yapılan istinaf başvurusu reddedilmiştir. Bu davayla ilgili uğraş veren merhum liderimiz Mustafa Cengiz ve idaresine, istinaf davasıyla ilgilenen idare şurası arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Süreç çabucak hemen tam sonuçlanmış değil, Yargıtay süreci olacak lakin onu da yakından takip ederek hakkımız olan adamızı bir daha kulübümüze kazandıracağımıza inanıyoruz.

Ben ve arkadaşlarım, bir arada hayli şey başaracağız sloganıyla yola çıktığımızda bizleri motive eden şey paylaştığımız Galatasaray aşkı ve sorumluluk duygusuydu. Seçim periyodu boyunca üslubumuzu Galatasaray bedellerine bakılırsa yapacağımızı tabir ettik. Galatasaraylılık, kolay konuşmaları kaldırmaz. Sesinin yüksekliği değil, kelamının kıymeti kıymetlidir Galatasaray’da. Tek beden olmuş Galatasaray topluluğunun önünde hiç bir arka niyetli odak duramaz. Galatasaray tarih muharrir, o odaklar da tarihin tozlu raflarında unutulur masraf. Bu arka niyetli odaklarla gayrete girdik. Kendi hırslarının çerçevesinde seviyesiz bir oyunun içine çekilmeye çalışıyoruz. Biz, sizler ismine Galatasaray’ı yönetiyoruz. Bugün, desteğinize dünden daha fazlaca gereksinimimiz var. Kelamını ettiğim odakların sıkıntıyı kişiselleştirmeye çalıştığı bu durumda topluluğumuzun kenetlenmiş gücünü onlara hissettirmeliyiz. Türk sporunun önüne koydukları ferdî çıkarların küçüklüğü, Galatasaray’ın tartısı altında ezilecektir. Bu kararlılığımızı sizlere açıkça söz ediyorum.

Galatasaray’ın Türk sporunca faal olması, birleştirici olması birtakım kesitleri rahatsız etmektedir. Biz bu süreçte ayrıcalık talep etmedik. Sporun tüm bileşenlerinin menfaatlerini öne aldık. Oyun adil olduğunda Galatasaray kiminle oynarsa oynasın kazanmayı amaç alacaktır. Galatasaray’ın genetiğinde kazanmak vardır. Oyun adil olduğunda ulu tarihimizde olduğu üzere kazanacaktır. Bugünkü koşullarda oyun adil değildir. Kendi makamlarından öbür bir şey düşünmeyen insanların oyunlarına alet edilmektedir bugün Türk sporu.