Galatasaray Lideri Elmas: olağanüstü seçimli genel heyet tarihini gelecek hafta belirleyeceğiz

Adanali

Active member
Galatasaray’da lider Burak Elmas ve idaresinin ibra edilmemesi niçiniyle 30 Nisan’da yapılması planlanan başkanlık seçiminin iptal edilmesinin akabinde Elmas, basın mensuplarının karşısına geçti.

Elmas konuşmasında şu açıklamalarda bulundu:

“Ben seçim sürecine hürmet duyarak ön plana çıkmadım. İbra konusunda bugüne kadar hiç konuşmadım. Genel Konseyimiz kararında idare şuramız idari taraftan ibra edilmedi. Sunduğumuz bütçede kabul edilmedi. Üyelerin karşısına çıkarak, aklanmamak durumunda 30 gün ortasında Olağan Genel Konseyi yapılacağını paylaştık.

– Valilik bir istinaf başvurusu yaptı. Lakin bu geri çekildi. Üç üyemiz, kendi kısmıyla ilgili dava açtı. Üç davayı da genel konseyi etkileyebileceği için, bunlar birlikte takip edildi. Bir üyemiz tarafınca açılan davayla ilgili önlem sonucu alındı. Çarşamba günü bir daha acil olarak kulübün ortak yürüttüğü bir komitenin aldığı kararla itiraz yapıldı. Çarşamba günü önlem sonucu alan mahkeme Cuma günü mahkemeyi verdi ve önlem sonucu kaldırıldı. Lakin bu önlem sonucu kaldırılırken bizim için değişik bir şey oldu. Önlem sonucunın sonunda bir talebimiz olmamasına karşın bizim seçime girebileceğimiz konusunda bir karar verildi. Bu bizi epey şaşırttı. Bizim bu biçimde bir talebimiz yoktu.”