Galatasaray’da olağanüstü divan konseyi toplantısı yapıldı, Lider Burak Elmas toplantıya katılmadı

Adanali

Active member
Divan heyeti üyeleri ile kulüp üyelerinin ağır ilgi gösterdiği toplantıya, kulüp liderı Burak Elmas ile idare konseyi üyeleri katılmadı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede açıklamada bulunan Divan Şurası Lideri Aykutalp Derkan, bugün yapılması gereken olağanüstü seçimli genel heyetin mahkeme tarafınca iptal edilmesiyle ilgili dün Nef Stadı’nda bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Toplantıya lider Burak Elmas, yönetici Polat Kalafatoğlu, lider adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu, son mali genel konsey divan lideri Metin Sinan Aslan ve birtakım hukukçuların katıldığını lisana getiren Derkan, “görüşmede 21-28 Mayıs’ta yapılmak üzere bir seçim tarihi üzerinde mutabakat sağlandı.” dedi.

Lider Burak Elmas’ın dün akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısını hüzünle izlediğini aktaran Derkan, “Toplantıyı tansiyonum çıkmış olarak, keder ve şaşkınlıkla izledim. O görüşmeden daha sonra ‘Herbiçimde benim istifa etmem lazım.’ dedim. Vicdanım epey rahat. Divan başkanlığı olarak bu süreci başından beri Sayın Liderler, onların kıdemli hukukçuları, son genel konseyi yöneten Sayın Metin Sinan Aslan ve onun lider vekilleri, Galatasaray’ın profesyonel hukuk departmanı ile bir uyum ortasında ve neredeyse 24 saat uyum ortasında yürütmeye çalıştık. Çıkan sonuç boş sandıklar. Bu takıma teşekkür etmek istiyorum. İnsanüstü bir çaba sarf ettiler.” sözlerini kullandı.

Bu süreçte Galatasaray’ın insan kaynağını ve gücünü gördüğünü aktaran Aykutalp Derkan, “Galatasaray ağır taştır. Kimse Galatasaraylıların total zekası ile alay etmesin, bunu hafifçee almasın. Bunu hafifçee alanlar tarihin çöplüğüne gömüleceklerdir.” diye konuştu.

Derkan’ın bu konuşması, divan ve kulüp üyeleri tarafınca uzun müddet alkışlandı.

Divan konseyi toplantısında, idare heyetine seçime gitmesi istikametinde tavsiye sonucu alındı.

Üyelerden Hayri Kozak’ın divan konseyinin seçim tavsiyesi alması konusunda teklifte bulundu.

Bunun üzere bu biçimde bir karar alabilmek için kâfi çoğunluğun bulunmadığını belirten Derkan, “Alacağımız tavsiye sonucunın hiç bir bağlayıcılığı yok ancak şeklen bir oylama yapıp, buradan kuvvetli bir biçimde bu tavsiyenin çıkıp çıkmadığını görmek istiyorum.” diye konuştu.

Derkan, daha sonrasında idare konseyine mayıs ayında olağanüstü seçimli genel konsey düzenlemesi için tavsiyesi verilmesi emeliyle oylamaya gitti.

Yaklaşık 300 divan heyeti üyesinin katıldığı oylamada, oy birliği ile kulübün olağanüstü seçimli genel şuraya gitmesi tavsiyesi sonucu çıktı.