Karaveli: Beşiktaş oyunu bundan epey daha kuvvetli bir oyun olmalı

Adanali

Active member
Beşiktaş’ta teknik sorumlu Lider Karaveli, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’ndaki müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında, Konyaspor’u aldığı galibiyetten ötürü tebrik etti.

Yeşil-beyazlı grubun ligdeki pozisyonunu hak eden bir oyunu ortaya koyduğunu anlatan Karaveli, şu biçimde konuştu:

“Konyaspor’la ilgili yaptığımız tahlillerde beklerini kullanmaya çalışan, ön tarafta da süratli oyuncularıyla durumlar bulan ve kompakt oynayan bir grup olduğunu biliyorduk. En başından onları durdurmayı planladık. Biraz daha ön alanda tam baskı olmasa da rakibi caydırıcı bir yerleşim düşünmüştük. Maçın başından itibaren bu, düşündüğümüz kadar ön alanda olmadı lakin alan savunulmasını oyuncularımızın gerçek yaptığını düşünüyorum. Konyaspor’un bilhassa maçın birinci yarısında hayli tesirli konumlar bulduğunu, oyununu coşkulu, tesirli oynayabildiğini düşünmüyorum. Bizim açımızdan baktığımızda da o denli fazlaca varlıklı bir oyun değildi. Hamle açısından bilhassa fazlaca güçlü bir oyun değildi. İki kadronun da karşılıklı, istikrarlı oynadığı bir oyun olduğunu düşünüyorum.”

Karaveli, maçın ilerleyen kısımlarında oyuna müdahalelerde bulunduğunu hatırlatarak, rakibin de buna karşılık verdiğini anımsattı.

‘Bundan fazlaca daha âlâ bir oyun olmalı’

Oyuna giren futbolcuların yüksek katkı veremediğine işaret eden Karaveli, şunları kaydetti:

“Oyuna giren iki oyuncumuzdan bilhassa atak açısından katkı alamadık. Bu da oyunumuzu geliştirmek, biraz daha rakip alana götürmek yerine rakibin de yaptığı değişikliklerle oyunun biraz daha bizim kalemize gerçek dönmesine niye oldu. Lakin ben oyunun tamamında iki grubun da yüksek seyir zevki olmayan bir oyun oynadığını düşünüyorum. İki ekip da son derece istikrarlı götürmeye çalıştı. 90’ıncı dakikada verdiğimiz bir konum… Ön tarafta sonlandıramadığımız, ceza alanı ortasında, hatta kale alanı ortasında daha kalabalık olduğumuz durumda gol yedik. Ağır maç trafiğinin her iki ekibi olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Oynanan oyunun daha yüksek düzeyde olması gerekirdi. Beşiktaş oyunu bundan fazlaca daha kuvvetli bir oyun olmalı. Bundan fazlaca daha uygun bir oyun olmalı. Gelişmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Oyuncuların da düzeylerini daha üste en kısa vakitte taşıyacağız.”

‘Hakemlerle ve kararlarıyla ilgili konuşmak istemiyorum’

Karaveli, bir basın mensubunun maçın hakeminin performansına ait sorusuna, “Hakemlerle ve kararlarıyla ilgili konuşmak istemiyorum” karşılığını verdi.

Beşiktaş’taki mesleğiyle ilgili bir soru üzerine ise Karaveli, “Kendi açımdan değerlendirdiğimde Beşiktaş Kulübünün çalışanıyım. Beşiktaş Kulübü bana bir nazaranv vermişti, onu sürdürdüm. ondan sonrasında da Sergen hocamızın ayrılmasıyla birlikte A kadroda bir bakılırsav verdi ve onu da mümkün olduğu kadar uygun, yanlışsız ve en net biçimde yapmaya çalışıyorum. Belirsizlikle ilgili bir durum yok aslında. Kulübümüz bununla ilgili en gerçek ve en net sonucu bir an evvel verip aslına bakarsan bununla ilgili açıklama yapacaktır, en kısa vakitte. Beşiktaş, en yanlışsız tertibe en kısa vakitte ulaşacak. Hiç kuşkunuz olmasın” tabirlerini kullandı.