“Kuluçka impérial küçük siyah adam gibidir,” diyor Cellar Ustası Benoît Gouez

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Benoît Gouez'i Kadewe'de bir şampanya tatmasında tanıdığımda, hemen abartılı bir detayın dikkatini çekiyorum: tasarımcı gözlükleri yuvarlak ve kare bir bardak. Bu tür formlar, 20 yıldır mahzen olan Moët & Chandon: teknik, bir yandan şehvetli, diğer yandan şehvetli olarak 20 yıldır mahzen olan Gouez'i açıklıyor.

Bu, Goue'nin işini açıklayacağı moda ile tek karşılaştırma olmaya devam etmemelidir – güzel kıyafetler ve iyi şampanya birlikte çok şey var diyor. Buna ek olarak, kısa bir süre sonra haberlere ulaştım, Moët şimdi geleneksel marka Louis Vuitton'un yaratıcı direktörü Pharrell Williams ile çalışıyor. Eklendim – ve toplantımızdan birkaç hafta sonra ünlü Mahzen Ustası'ndan birkaç soru ile bildirildim.

Mösyö Gouez, birkaç hafta önce tanıştığımızda, işlerini o kadar çekici bir şekilde anlattılar ki gerçekten tekrar konuşmak istedim. O zaman, örneğin, evlerinin şampanyasını çeşitli moda dirençleriyle nasıl karşılaştıracağımı açıkladılar.

Bu doğru. Benim için, örneğin, kuluçka impérial, zamansız zarafet ve çok yönlü sadeliği somutlaştıran küçük siyah olan: amiral gemimiz gibidir. Belirli yılların özelliklerini yakalayan vintage şampanyamız, özel yapım moda parçalarıyla, yani tekrarlanabilir olmayan gerçek eşsiz parçalarla karşılaştırıyorum. Ve tüm uzmanlığımızı bir vurgu olarak birleştiren Cuvée koleksiyonu impérale création n ° 1, benim için cilt couture, yani evimizdeki en büyük özel yolu. Bence bu karşılaştırmalar Moët & Chandon'daki her şampanyanın kendi zarafetlerini nasıl yaydığını harika bir şekilde gösteriyor.

Pharrell Williams, 2023'ten beri Louis Vuitton'un erkek giyiminin yaratıcı direktörüdür.Anthony Seklaoui

Bu karşılaştırmalara benzer şekilde, “Haute œnology” – eğer isterseniz “yüksek şarap ve bağcılık sanatı”.

Doğru. Bizim tarafından karakterize edilen bu terim, evimizin Cellar Master'ın nesiller boyunca geliştirdiği kapsamlı oenolojik uzmanlığı açıklamaktadır. Kesin bağ bilimini, en iyi vintageslerin dikkatli seçilmesini ve arıtma yöntemlerini, bunları ayrı ayrı monte etme yeteneğini ve tarihi bodrumlardaki hasta olgunlaşmasını içerir. Buna ek olarak, Haute Couture'un moda tasarımcıları gibi, sadece en iyi hammaddeleri kullanıyoruz. Koleksiyon impérials için, tüm bilgilerimizi, becerilerimizi ve yaratıcılığımızı tamamen tahriş ediyoruz. Bizim için de – kıyafetlerin de elle ortaya çıktığı Haute Couture'de olduğu gibi – zaman çok önemlidir: Sekiz yıl boyunca şaraplara bodrum katında olgunlaşmaları ve böylece tam potansiyellerini geliştirmeleri için veriyoruz.

Bütün bunlar sanat veya müzik türleriyle de karşılaştırılabilir. Neden moda jargonlarını kullanıyorsunuz?

Çünkü birkaç nedenden dolayı evimizin değerlerine ve kimliğine mükemmel uyuyor. Genel olarak, hem şampanya hem de özel kıyafetler sofistike, zarafet ve stili sembolize eder. Aynı zamanda, moda yenilikler tarafından yönlendirilir ve biz de her zaman olağanüstü, gelecekteki odaklı ürünleri pazara getirmek istiyoruz. Son olarak, şampanya gibi moda güçlü duygusal bağlar ve deneyimler yaratır. Ve bunlar moda kavramları tarafından çok güzel tanımlanabilir.

Moët için Williams, ayrıntılı döngü ile şişeler tasarladı.

Moët için Williams, ayrıntılı döngü ile şişeler tasarladı.Moët & Chandon

O kadar iyi uyuyor Moët şu anda sadece bir müzik yıldızı değil, aynı zamanda 2023'ten beri Louis Vuitton erkek hattının yaratıcı yönetmeni olan Pharrell Williams ile işbirliği yapıyor.

Evet, bu uyuyor. Pharrell'in inovasyon ruhu ve müzik, moda ve tasarımdaki sınırları geçme yeteneği, Moët & Chandon değerleriyle mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Topluluk ruhu, iyimserlik, insan bağlantısı da her gün bizi yönlendiriyor. Buna göre, doğum gününün uygun konusunu yeniden düşünmek için Pharrell ile birlikte çalıştık: Onları evrensel ve aynı zamanda derinden kişisel anlar yaratmak ve eşlik etmek istiyoruz. Bir yıldan fazla bir süre önce, Pharrell bizi épernay'da ziyaret etti ve gerçekten evimizin dünyasına daldı, arşivlerimiz araştırdı. 1892'den itibaren şişelerimizden birinde bir döngü keşfetti. Bu döngü beraberlik, cömertlik, sevinç ve sürprizleri sembolize etmeli ve sonunda tasarladığı sınırlı sayıda koleksiyonun merkezi unsuru olarak vurgulayan Pharrell ile işbirliğimize ilham verdi.

Şimdi bu döngülerden bazıları Moët şişeleri, kaldırılabilir ve broşlar olarak giyilebilir. Sınırlı sürümler ve elbette harika reklam fotoğrafları var. Bir mahzen olarak, pazarlama yoluyla şampanyanızın müşteriler için nasıl lezzetli hale getirildiğini gerçekten etkiliyor musunuz?

Odak noktam açıkça en yüksek kalite ve mükemmellik standartlarımıza karşılık gelen şampanyanın yaratılması ve geliştirilmesi. Şarap yapımındaki uzmanlığımın yanı sıra, şampanyamızın Moët & Chandon'dan değerlere ve varislere karşılık gelen bir şekilde sunulmasını sağlamak için pazarlama ve yaratıcı ekiplerimizle de çalışıyorum.

Şu anda tarif edildiği gibi Pharrell Williams ile işbirliği içinde sunulan kuluçka impérial'a ek olarak, Grand Vintage Collection 2003 de işbirliğinin bir parçası. Bu yıl bunun için bu kadar uygun yapan nedir?

Pharrell'in 30. doğum gününe göre işbirliğimizin konusunu hatırlatmak için işbirliğinin bir parçası olarak bir siyah magnum şişesinde satılan bu yıl seçtim. 2003 yılında bir yılda olağanüstü bir iklimle kutladı. O zamanlar şampanya tarihindeki en eski hasatlardan birine yol açan çok sıcak bir yaz vardı. Sonuç, vintage'a belirgin bir karakter veren yoğun olgunlaşma ve konsantrasyonlu üzümlerdi. Ve bu karmaşıklık ve bolluk, Pharrell'in çok yönlü yaratıcılığını ve farklı sanatsal türleri sorunsuz bir şekilde birleştirme yeteneğini de yansıtır.

Pharrell Williams ile işbirliğinin bu konuda doğum günü vardı.

Pharrell Williams ile işbirliğinin bu konuda doğum günü vardı.Moët & Chandon

Gerçekten şahsen moda ile ilgileniyor musunuz?

Kesinlikle, onunla çok ilgileniyorum! Skittling ve işçiliği takdir ediyorum, ayrıca zamansız stil ve yeniliği birleştiren Berluti veya Louis Vuitton gibi kült marka parçaları giymeyi seviyorum. Modaya göre, bireysellik tıpkı şampanya gibi ifade edilebilir ve mükemmellik.

Aslında, hemen bir moda yetkisi görebilirsiniz. Hala abartılı gözlüklerinizi birbirimizi tanımamızdan hatırlayabiliyorum: bir tur ve kare bir cam ile Fransız markasının XIT modeli. O zaman bana iki farklı formun bir mahzen ustası olarak çalışmalarına karşılık geldiğini söylediler.

Doğru, Moët & Chandon'daki Şef De Mağarası olarak felsefemi mükemmel bir şekilde sembolize ediyorlar: Meydan, mühendislik tarafımın, bilim ve teknik mükemmellik için, yuvarlak sanatsal tarafımın, yaratıcılık ve hassasiyet için duruyor. Ama dürüst olmak gerekirse, bunu sadece bu gözlük modeline daha sonra okudum – aslında en çok beğendim!