Ryan Babel: Taraftarımızın kendi oyuncumuzu ıslıklaması kabul edilemez

Adanali

Active member
Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Ryan Babel, açıklamalarda bulundu.

Saha haricindeki hayatında hayli duygusal ve sevgi dolu bir insan olduğunu söyleyen Babel, ”Ben, hassas ve duygusalım fakat futbol ortasında alışılmış ki bunu göstermemek gerekiyor, her vakit kuvvetli bir izlenim uyandırmalıyız. Zira şayet gösterirseniz beşerler bunu bir zayıflık olarak algılayabiliyor lakin alışılmış ki günün sonunda bizler de insanız, olağan ki de bizim de hislerimiz ve hislerimiz var. Ben olağanda duygusal ve sevgi dolu bir insanım” dedi.

‘Şanssız bir dönem oldu’

Galatasaray’ın bu sezonki performansını kıymetlendiren 35 yaşındaki futbolcu, ”Asıl kıymetli olan şey ekip açısından süreklilik, bu dönem kadro açısından maalesef şanssız bir sezon oldu. Ama son 3 yıldır büsbütün farklı kadrolarla alana çıkıyoruz ve bu durum kimi vakit şanssız dönemler geçirmemize niye olabiliyor” sözlerini kullandı.

‘Fatih Terim’i fazlaca severdim’

Fatih Terim’in gidişiyle ilgili olarak ise Babel, şunları söylemiş oldu:

”Torrent ile epey daha fazla müddet aldım ve neredeyse her maçta oynayabilme talihi yakaladım lakin Fatih Terim’i epey severdim, ancak bu bir kulüp siyaseti sonuçta. Biz Galatasaray’ın oyuncusu olarak hocaların ne kadar baskı altında olduklarını biliyoruz, her vakit istedikleri şeyleri yapamıyorlar. Bizler de oyuncular olarak medyadan, taraftarlardan ya da kulüp içerisinden duyuyoruz, nelerle uğraştıklarını biliyoruz. ötürüsıyla ben de her vakit profesyonel olmaya çalışıyorum ve daima kendimi adayarak çalışıyorum ve son maçıma kadar bu bu biçimde olacak.”

‘Seçimler makûs vakit içinderda gerçekleşti’

Hollandalı futbolcu, Galatasaray’da başkanlık seçimlerinin kulüp açısından makus vakit içinderda gerçekleştiğini ve kulübün istikrara muhtaçlığı olduğunu söylemiş oldu:

”Kulüp açısından baktığımızda vakit içindema olarak hem geçen dönem hem bu dönem seçimler epey berbat vakit içinderda gerçekleşti. Örneğin geçen sene Şampiyonlar Ligi eleme tipinde oynadığımız PSV Eindhoven maçının 2 hafta öncesine kadar eksik oyuncularımız vardı, hocamız yoktu. Bu şekil durumlar gecikmelere niye oluyor. Bu dönem ortasında son haftalarda hocalarda dahil olmak üzere kimse bu mühletin nasıl gelişeceğini bilmiyor, herkesi etkileyen bir müddetcin içerisindeyiz. Şayet istikrar istiyorsak bu biçimde şeylerden kaçınmalıyız.”

‘Birbirimizi suçlamak yerine daima birlikte etmeliyiz’

Bu sezonki sonuçların faturasını birilerine kesmenin hakikat olmadığını söyleyen yıldız futbolcu, ”Bence birinci sormamız gereken şey biz kulüp olarak neyi temsil ediyoruz? Zira biz pek epey farklı şeyi temsil ediyor olabiliriz. Bence oyuncular, hocalar, idare, saygısızlık olarak algılamasınlar fakat taraftarlar da buna dahil. Zira biz daima bir arada Galatasaray’ın bir kesimiyiz. Taraftar istemediğinde lider değişebiliyor. Birbirimizi suçlamak yerine daima birlikte maksada hakikat hareket etmeliyiz” dedi.

‘Türkçe anlamadığım için yorumlara takılmıyorum’

Babel, teknik yönetici Domenec Torrent periyodunda epeyce fazla forma talihi bulmasıyla ilgili olarak taraftarlar tarafınca yapılan olumsuz yorumlarla ilgili de şunları söylemiş oldu:

“Türkçe anlamadığım için yorumlara takılmıyorum. Hoca günün sonunda hak eden şahısları oynatarak karar veriyor, evvela fit olman gerekiyor, fazla kilon olmaması gerekiyor, idmanları hoş bir biçimde çıkartabiliyor olman gerekiyor. Ben bunun haricinde oyuna aşikâr bir kalite de katabiliyorum. Bu hocanın verdiği adil bir karar.”

‘Galatasaray ile devam etmek istiyorum’

İstanbul’da ailesiyle birlikte epey memnun olduğunu söyleyen Babel, ”Bana kalırsa Galatasaray ile devam etmek isterim lakin şu an bunu bilmiyoruz. Benimle bunu görüşecek olan yeni idare bile gelmedi. Ortada bilmediğim bir durum kelam konusu ancak ben İstanbul’u seviyorum, büyük bir kulüpte oynamayı seviyorum bir daha söylüyorum bana kalsa ben oynamak isterdim olağan ki” formunda konuştu.

‘Maaşımın konuşulması saygısızlık, güzel değil’

Maaşının konuşulmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan deneyimli futbolcu, şu biçimde konuştu:

”Benim geldiğim bir yerde birinin maaşından bahsetmek güzel bir şey değildir ve bu saygısızlıktır. Biz oyuncular içinde bile birbirimize ne kadar maaş aldığımızı sormayız, bu kibar bir davranış değildir. Benim kontratım üzerinden değil teknik açıdan yorumlanmam gerektiğini düşünüyorum. Alanda nasıl oynadım, bunun üzerinden yorumlanmam gerektiğini düşünüyorum. Ben o kontratı kazanmışım ve hakkettiğim kontratı almışım. Bu mevzuda benim bir hatam yok, bu durum kulüple benim aramda bir şey.”

‘2-3 yıl daha futbol oynayabilirim’

Yurt haricinden gelen tekliflere hazırlıklı olduğunu söyleyen Babel, ”Ailem İstanbul’da ve burada devam etmek isterim. Lakin rastgele bir teklif gelirse bunu da düşünebilirim, maceraya hazırım. 2-3 yıl daha oynayabileceğimi düşünüyorum. İstanbul’da memnunum ve burada kalmak isterim” dedi.

Adının Hull City ve MLS Ligi takımlarıyla anılmasıyla ilgili olarak ise Hollandalı, ”Bununla ilgili rastgele bir bilgim yok ve yorum yapamam” tabirlerini kullandı.

‘Morutan’ın her vakit yanındayız’

Medyada çıkan ‘Morutan’ın grup ortasında yalnız kaldığı’ argümanlarının hakikat olmadığını lisana getiren deneyimli oyuncu, ”Onun yalnız bırakıldığı yanlış lanse ediliyor. Biz Morutan’ın her vakit yanındayız. O kendini yalnız hissediyor diye düşünürseniz şayet, biz daima ona yardımcı olmaya çalışıyoruz lakin günün sonunda İngilizce öğrenmesi gerekiyor ve bu onun kendi sorumluluğu. Futbol dünyası bu biçimde, burası Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birisi. Galatasaray’a gelen her oyuncu bunun farkında ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Bence Morutan’ın kendini hazır hissetmesi ve buna odaklanması gerekiyor. Eksikleri olan oyuncuların her vakit kendini tamamlaması gerekir. Bu düzeyde bizden beklenen budur” dedi.

‘Yatırım tavsiyesi vermiyorum’

Kripto para zinciriyle ilgili eğitimler aldığını ve bu mevzuda bilgi sahibi olduğunu vurgulayan Babel, şöyleki devam etti:

”Benim yaptığım paylaşımlar genel olarak biraz eğitimsel aslında. Blok zincirinin altyapısı ile ilgili bilgi sahibi oldum. Bu bence fazlaca kıymetli bir şey zira finansal sistemlerde sorunlar var. Türkiye’de de bunu yaşıyoruz. Bir anda ülkelerin para üniteleri paha kaybedebiliyor, bunun önüne geçebilmek için bilhassa fazlaca büyük paralar kazanmayan insanların birikimlerini değerlendirebilecekleri bir şey olduğuna inanıyorum kripto paraların. Ben sportmen olarak söylemiş olduğim şeylere dikkat ediyorum lakin âlâ bir bilgi elime geçtiği vakit bunu paylaşıyorum. Ancak ne grup arkadaşlarıma ne bir diğerine yatırım tavsiyesi vermiyorum. Lakin daima onları eğitiyorum ve detaylarımi paylaşıyorum. Lakin hiç bir vakit onları ‘şunu al’ ya da ‘alma’ demedim, bu hakikat değil.”

Son olarak Galatasaraylı taraftarlara bildiri veren deneyimli futbolcu, ‘‘Ben bildiri vermek istediğim vakit akılda kalıcı olmasını ve insanların farklı bir açıdan bakabilmesini istiyorum, bunu düşünerek ileti veriyorum. Örneğin dönem başında, ‘Takım kazanırken takviye olmak kolay ancak kaybediyorken dayanak olmak işte asıl taraftar bu biçimde kendini gösterir’ demiştim. Bu birebir biçimde devam ediyor. Bizim oyuncumuzun konutumuzda oynarken ıslıklanmasını kabul edilemez buluyorum. Bu oyuncu, rakip oyuncu değil, o senin oyuncun ve sen onu motive etmelisin. Birtakım oyuncularımız korkuyordu ve deplasmanda daha rahat hissederek oynuyordu. Avrupa ekiplerine karşı taraftarlar hayli farklı biçimde takviye oldular, bunu görür görmez diyoruz ki niye her maçta biz bunu bakılırsamiyoruz. Makul olanı ekip her maçta daha yeterli oynayabilsin diye desteklemek” açıklamasında bulundu.