Ütü? Bir daha asla! Neden kesinlikle bir vapura ihtiyacınız var?

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Öğrenciyken bir zamanlar yarı zamanlı bir işim vardı. Aslında pek çok yarı zamanlı iş var; sosyal kurumlarda ve modaya uygun giyim mağazalarında, galerilerde ve yazı işleri ofislerinde, barlarda ve kulüplerde. Ancak bir nişan benim için özellikle unutulmaz olmaya devam ediyor: Hamile ve bebek kıyafetlerine yönelik bir çevrimiçi mağazanın fotoğraf ekibinde birkaç yıl çalıştım; Ancak söz konusu hedef grup için açıkça ortada olan bir model olarak değil.

Bunun yerine orada ütü asistanı olarak çalıştım ve haftada birkaç kez, dört veya beş saat boyunca fotoğrafının çekilmesi gereken her şeyi ütüledim. Ve bunu oldukça düşük bir ücret karşılığında yapmış olsam da, geriye dönüp bu işe sevgiyle bakıyorum.

Çünkü ütü yapmayı seviyorum; ütü yapmak ev yönetiminin en güzel disiplinidir! Yeni yıkanmış çamaşırların kokusuyla çevrelenmek ve aynı okşama hareketlerinden oluşan meditatif bir koreografi yapmak benim için küçük bir mutluluk, tıpkı bebek mavisi buharlı ütümün monoton üflemesi gibi. Cihazla neredeyse sevgi dolu bir ilişkim var; Nefret ettiğim elektrikli süpürgenin ya da hantal süpürge ve paspasların aksine, demirin kalbimde kalıcı bir yeri var.

Bu bakımdan, birkaç yıl önce evime yeni bir şey girdiğinde neredeyse kendimi aldattığım hissine kapılmıştım: kendime aldığım ve hemen aşık olduğum bir vapur. Bir yudum damıtılmış suyla doldurulan ve prize takılan böyle bir cihaz, gerçek mucizeler yaratabilir; Yünlü ve ipekli kumaşları çok kısa sürede, hiçbir baskı uygulamadan düzleştirir.

Popüler kozmetiklere benziyor: Deterjan güzel bir şişede geliyor.Buharlı imalathane

Klasik ütülemeye göre pek çok avantajı vardır: Kullanımı son derece kolaydır ve giysilerin düzleştirilmesi daha hızlıdır. Buharlama aynı zamanda ısıya duyarlı elyaflar için de uygundur, dolayısıyla giysilerin hassas kısımları bile mükemmel bir şekilde işlemden geçirilebilir. Buharlı pişirici ayrıca aşınmış eşyaları tazeleyebilir, kokuları ve hatta bazen bakterileri bile temizleyebilir. Kısacası: Bunun gibi bir vapur gerçekten hoş bir şey.

Güç kablosu biraz daha uzun olabilirdi

Ancak bunu satın aldığımda bilmiyordum ve körü körüne elektronik mağazasının alt rafına uzandım: Yeni yardımcımın mümkün olduğu kadar ucuz olmasını istedim, ancak sonunda ne yazık ki hantal olduğu ortaya çıktı. çok ağır ve aynı zamanda oldukça çirkin.

İyi tasarım: “Cirrus 3” üç renk seçeneğiyle geliyor, burada renk tonu yükseldi.

İyi tasarım: “Cirrus 3” üç renk seçeneğiyle geliyor, burada renk tonu yükseldi.Buharlı imalathane

Girin “Cirrus 3”, yeni vapurum, yeni bebeğim: Son derece çekici tasarımlar sunduğu için dikkatimi çeken İsveç markası Steamery'den geliyor. Nesnel olarak şekillendirilmiş cihazlar, minimalist kaplarda sıvı deterjan veya tekstil spreyleri gibi tamamlayıcı ürünlerin yanı sıra dört güzel renkte mevcuttur – şişesi sıkıcı bir eczaneden çok süper hip bir kozmetik şirketini anımsatan Steamery'den damıtılmış su bile var .

Artık “Cirrus 3”üm demir bir ön kısımla donatıldı, bu da onu önceki modelimden pek de hafif kılmıyor. Ancak performansından etkilendim: Sadece 20 ila 30 saniye sonra, bir düğmeye basıldığında buharlı pişirici alışılmadık derecede kuru buhar püskürtüyor ve bu da daha hassas giysilerimi hızlı ve güvenilir bir şekilde yumuşatıyor. Güç kablosunun biraz daha uzun olmasını isterdim; eski cihazım gibi yaklaşık iki metre kaplıyor ve bu da bana istediğimden daha az hareket özgürlüğü sağlıyor.

Bu sıvılar aynı zamanda gerçek bir hit; özellikle yün veya ipekten yapılmış hassas çamaşırlar için kullanılan deterjanlar. Bu şimdi çiçeksi gül ve acı misk notalarını bir araya getiren “Gül ve Misk” kokusunda mevcut; Bununla birlikte, hoş bir şekilde hafiftir, böylece yeni yıkanmış çamaşırlar harika kokar, ancak gömlekler, pantolonlar, çoraplar ve kazaklar kuruduğunda koku kaybolur. İşte böyle hoşuma gitti!

Bu arada eski vapurum artık dolapta, sadece zor durumlarda kullanılan öksüz ütümün hemen yanında. Umarım ikisi iyi anlaşır, o zaman yeni erkek arkadaşımı aldattığım için kendimi bu kadar suçlu hissetmem gerekmez!