Vitor Pereira: Ne dendiğini umursamıyorum, Fenerbahçe’de olmaktan gururluyum

Adanali

Active member
Spor Toto Üstün Lig’in 17. haftasında derbide Beşiktaş ile 2-2 birliktee kalan Fenerbahçe’de teknik yönetici Vitor Pereira, kazanmak için her şeyi yaptıklarını fakat istedikleri kararı elde edemediklerini söylemiş oldu.

Ülker Stadı’nda oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Pereira, oyuncularının galip gelmek için savaştığını lakin başaramadıklarını belirtti.

‘Galibiyeti liderimize sunmak istiyorduk’

Maçın, iki düzgün ve tıpkı düzeylerde grubun uğraşına sahne olduğunu lisana getiren Pereira, “Maçtan evvel âlâ çalıştık, grupta birlik havası vardı. Bu galibiyeti liderimize sunmak istiyorduk zira o bu kulüp için her şeyi yapıyor. Tıpkı biçimde taraftarlarımız da o denli. Maalesef bugün istediğimiz kararı alamadık. Yapmamız gereken çalışmalara devam etmek ve kaybettiğimiz puanları önümüzdeki dönemde telafi etmek” diye konuştu.

‘Taraftarın reaksiyonunu anlamamız gerekiyor’

Alanda birlik olmuş bir kadro gördüğünü
vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, şu biçimde devam etti:

“Sahada taraftarı, lideri ve hocası için oynayan bir kadro gördüm. Kadrom epeyce koştu. dediğiniz şeyleri beşerler konuşur. Ben ne dendiğini umursamıyorum. Fenerbahçe’de olmaktan gururluyum. Ne konuşulduğu umrumda değil. Bizim yapmamız gereken şey çalışmalarımıza devam etmek. Yarın yeni bir gün önümüzdeki maça odaklanmamız gerekiyor, birlik olmamız gerekiyor. Puan farkını kapatmak istiyoruz lakin futbolda her şeyi denetim edemiyorsunuz. Liderimiz bizi her vakit destekledi, başarılı olabilmemiz için bize en âlâ kuralları sundular fakat taraftarların hislerini da kabul etmek gerekiyor. Taraftarlarımız fazlaca hisli, kadrolarına tapıyorlar. Bu reaksiyonları anlamamız gerekiyor. Bizim de onlar için savaşmamız gerekiyor.”

Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci’nin maç kaçırmaları ötürüsıyla fizik düzeylerinin birinci 11’de başlamak için kâfi olmadığını ve idman performansına bakılırsa en güzel birinci 11’i alana sürdüklerini düşündüğünü aktaran Pereira, puan kaybını oyuncu tercihleri sebebiyle yaşamadıklarını lisana getirerek kelamlarını tamamladı.