Vucic’in kahraman üzere ağırladığı Djokovic, Avustralya’daki vize krizine dair sessizliğini bozdu

Adanali

Active member
Erkek tenisinin bir numarası Novak Djokovic, Avustralya Açık’a aşısız katılmaya kalkınca 11 gün süren vize krizi yaşayıp 16 Ocak’ta Avustralya’dan sınırdışı edilmesi daha sonrası birinci defa konuştu. 34 yaşındaki Sırp raketin Avustralya’da başına gelenlerin Sırbistan’da ulusal sıkıntı haline geldiği ortamda, dün Devlet Lideri Aleksandar Vucic, Djokovic’i ağırlayıp ‘Avustralya’daki büyük mücadelesini’ övdü.

Vize krizi sırasında ‘skandal’ reaksiyonunu göstererek Avustralya’yı Sırp rakete makûs muameleyle suçlamış olan Vucic, nisanda bir daha seçilme emellerine de hizmet eden toplantıda, Djokovic’e, “Avustralya’da verdiğin büyük çaba için teşekkür ederim” dedi.

Avustralya’da sorun çıkar çıkmaz Djokovic’i aradığını ve meskene dönmesini dediğini anlatan Sırbistan Devlet Lideri, “Ama daha sonra gördüm ki, yalnızca kendisi için değil, ülkesi için de çabaya hazırdı” diye konuştu.

Vucic’e “Benim ardımda durarak kendinizi memleketler arası ilgilerde riskli bir siyasi duruma soktuğunuz için son derece müteşekkirim. Bunu sürekli hatırlayacağım” karşılığını veren Sırp raket, şunları söylemiş oldu:

“Bugün sizinle görüşmek istedim, zira evvela bir Sırbistan vatandaşı olarak, Avustralya’da yaşanan bahtsız hadiselerde tüm devlet kurumlarının yanısıra Sırbistan Cumhurbaşkanı olarak bana verdiğiniz büyük takviye için size fazlaca teşekkür etme muhtaçlığı hissettim.”

“Gözaltında tek başıma olmama ve birfazlaca sorun ve zorlukla karşılaşmama karşın kendimi yalnız hissetmiyordum.”

“Öncelikle ailemden, ömrümdeki tüm yakınlarımdan, tüm Sırbistan ulusundan, bölgeden ve dünyadan uygun niyetli biroldukca beşerden büyük takviye gördüm.”

Avustralya’da başına gelenleri ‘en yavaşça sözle beklenmedik’ diye niteleyen, fakat detaya girmeyen Djokovic, olan biteni kendi bakış açısından anlatmak için 7-10 gün ortasında kamuoyuna bir açıklama yapacağını duyurdu.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Eurosport (@eurosport)’in paylaştığı bir gönderi

Federal hükümetten bağımsız biçimde eyalet hükümetinin verdiği tıbbı muafiyet dokümanıyla vize alan fakat sonrasındasında aşısız olduğu nedeni öne sürülerek vizenin iptaliyle karşılaşan Sırp raketin, Avustralyalı yetkililere sunduğu Kovid testlerinde sahtekarlık yapıp yapmadığına dair BBC ve Der Spiegel’in soru işaretleri uyandıran yayınlarının akabinde Sırbistan Başsavcılığı çarşamba günü açıklama yaptı. Açıklamada “Savcılık yönetmeliğe göre hareket etti, denetimler yapıldı ve Novak Djokovic’in tekraren testten geçirildiği, 16 Aralık 2021 ve 22 Aralık 2021 test neticelerina ait evrakların geçerli olduğu belirlendi” denildi. Test neticelerina ait evrakların geçerli ve yasal olduğunun Sırbistan Sıhhat Bakanlığı tarafınca teyit edildiği açıklandı.

16 Ocak’ta Avustralya’dan sınırdışı edilmesi daha sonrası hala aşı olmayan, fakat 22 Mayıs’ta başlayacak Fransa Açık’a aşısız olarak katılamama tehlikesi bulunan dünya bir numarası, en az bir kaynağa göre aşı olmayı pahalandırıyor. Avusturya kanalı Servus TV’ye konuşan Djokovic biyografisi muharriri Daniel Muksch, “Çevresindekilerden duyduklarımdan aşı olacağı kararınu çıkardım” dedi.

Toplamda 9 sefer kazandığı ve son üst üste 3 şampiyonluğunu savunmak için gittiği Avustralya Açık’ta yarışamayan ve İspanyol Rafael Nadal’ın şampiyon olup 21 Grand Slam rekorunu elde etmesini televizyonda izleyen Sırp raketin 14 Şubat’ta Dubai Duty-Free Tenis Şampiyonası’nda kortlara geri dönmesi bekleniyor.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Eurosport (@eurosport)’in paylaştığı bir gönderi