Yeni resimli kitap Japon moda tasarımcısının çalışmalarını özetliyor

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Elbiseler, zamanlarının bir yansıması olarak değil, tüm zamanların üstesinden gelmenin bir yolu olarak, Issey Miyake için modayı bu kadar çekici kılan da buydu.

1938'de Hiroşima'da doğan Japon, annesi de dahil olmak üzere çok sayıda aile üyesini atom bombası nedeniyle kaybetmişti; Kendisi de hayatı boyunca felaketten kaynaklanan kemik iliği hastalığından acı çekti. Daha sonra moda tasarımında kendisini zor bir hayata taşıyan iyimserliği bulduğunu söyleyecekti.

Midori Kitamura, Berliner Zeitung'a “Issey görsel hikayeler anlatmayı seviyordu” dedi. Markanın şu anki başkanı Issey Miyake, Taschen yayıneviyle birlikte “hayatının ve çalışmalarının bugüne kadarki en kapsamlı resmini çizen” resimli bir kitap yayınladı. Kitap, Miyake'nin eserlerini neredeyse 450 sayfada, sayısız fotoğraf ve illüstrasyonun yanı sıra Japon yazar Kazuko Koike'nin etkileyici metinleriyle özetlemektedir.


“Kayıp Cennet”, 1977 baharıNoriaki Yokosuka


Comme Des Garçons'un kurucusu Rei Kawakubo ve Yohij Yamamoto'nun yanı sıra Miyake, 1970'lerden itibaren Japonya'yı uluslararası endüstrinin merkezi haline getiren yeni nesil tasarımcılardan biriydi. Bugün, bugüne kadarki son büyük moda devriminin onlardan geldiği söyleniyor – Japonya, Milano veya Paris'teki gibi hoş koleksiyonlar yerine esprili ve esprili, bazen ticarilikten çok sanata adanmış grotesk tasarımlar sundu.

Bilgi kutusu resmi


Çanta Yayıncılığı


kitap


Issey Miyake

Taschen, Köln 2024. 448 sayfa, 80 euro


Tokyo'daki Tama Sanat Okulu'nda grafik tasarım eğitimi alan ve Guy Laroche, Hubert de Givenchy ve Geoffrey Beene için çalıştıktan sonra 1970 yılında kendi markasını kuran Issey Miyake, adı geçen dahiler arasında teknisyendi: deneysel tasarım koleksiyonu “A-POC” Örneğin, müşterilerin tek tek kıyafetleri kesebilecekleri dikişsiz bir kumaş boru olan “efsanevi hale geldi”; Buna ek olarak Miyake, kendisini öncelikle kıvrımları ve kırışıklıkları, özellikle de kıvrımları doğru hesaplamaya ve oluşturmaya adadı.

Buna göre, “Issey Miyake” çanta hacmi, normalde sıkıcı olan desen yapımı alanını görsel olarak çekici ve – ustanın ruhuna uygun olarak – modaya uygun düz yerleştirilmiş giysilerin illüstrasyonları aracılığıyla renkli bir şekilde yeniden anlattığı için özellikle güçlüdür. örneğin aynı tasarımların fotoğrafları.

Kitap, desen oluşturmanın sıkıcı alanını netleştirdiğinde özellikle heyecan verici hale geliyor.


Kitap, desen oluşturmanın sıkıcı alanını netleştirdiğinde özellikle heyecan verici hale geliyor.Çanta Yayıncılığı


Editör Midori Kitamura, Ağustos 2022'de ölen Issey Miyake'nin çalışmalarına gelince “gelecek için net bir yol haritası bıraktı” diyor. “Onun hayallerini ve vizyonunu geleceğe taşımak için ilerlerken bu kartı her zaman cebimizde taşıyoruz.”

Metinlerinde, moda çizimlerinde ve moda fotoğraflarında her şeyden önce bir şeyi öne çıkaran yeni kitabıyla da bunu başardı: iyimserlik.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.
 
Üst