Balenciaga hakkında bilgi edinin – Kering'deki sergi

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Yuvarlak sırtlar, devasa yakalar, parlak renkli çiçek desenleri: 2015 yılından bu yana lüks marka Balenciaga'nın kreatif direktörlüğünü yapan Gürcü tasarımcı Demna, sakin tonlardan oluşan bir adam değil. Artık Paris'teki bir sergi, onun moda abartılarının markanın kurucusu Cristóbal Balenciaga'nın fikirleriyle ne kadar bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Tam da Paris Moda Haftası'nın başlangıcında, ana şirket Kering'in genel merkezi bu etkinlik için kapılarını açıyor. Almanca “Diyalogun İncelikleri” anlamına gelen “Les Subtilités d'un Dialogue” başlığı altında her iki moda tasarımcısından seçilmiş tasarımlar görülebiliyor.


Kim bilmez ki: meşhur Balenciaga yayı.Marikel Lahana


Cristóbal Balenciaga ve Demna'nın eserleri yan yana geldiğinde benzerlikleri netleşiyor. Bu sayede ziyaretçiler Demna'nın eserlerinden bir parçayı hayalinde canlandırabiliyor ve aynı zamanda Cristóbal Balenciaga'nın kendi dönemindeki devrim niteliğindeki estetiği hakkında da fikir sahibi olabiliyor.

Sergi altı tematik alana ayrılıyor: yaka, kollar, bel, sırt, siyah rengi ve Demna'nın sanatsal mirasla diyaloğu. Özellikle heyecan verici olan, bir zamanlar Balenciaga tarafından tanıtılan ipek kumaş Gazar da dahil olmak üzere ayrıntılara ve malzemelere bakmak. Ev bugüne kadar malzemelerle yaptığı deneylerle biliniyordu; bugün ise sürdürülebilirlik ve vegan alternatiflerin geliştirilmesine odaklanılıyor.

Diyalog: yeni ve eski Balenciaga elbiselerinin karşılaştırılması. Bu, tarihsel referansları netleştirir.


Diyalog: yeni ve eski Balenciaga elbiselerinin karşılaştırılması. Bu, tarihsel referansları netleştirir.Annik Wetter


Les Subtilités d'un Dialogue K'dagenel merkezi. 40 Rue de Sèvres, 75007 Paris. Doygunluk, 21 Eylül, 10:00 – 23:00, 22 Eylül Pazar, 10:00 – 19:00. www.balenciaga.com
 
Üst