Berlin'in mobil kozmetik hizmetini test ettik

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Makyaj sanatçısı zaten orada. Eksik olan tek şey güzellik kamyonunun izi. Biz ve Irina Erbis sabah tam 9'da sokaktayız. Ama sonunda köşeyi dönüp soğuk, yağışlı sonbahar sabahına bolca renk katması uzun sürmüyor, belki altı ya da yedi dakika.

Pembeye boyanmış ve yeni temizlenmiş olduğu görülüyor; Güzel bir el yazısı yazı tipiyle “Güzellik” ve üzerine kalın sans serif harflerle “Kamyon” yazılmıştır. Sadece tipografi bile zıtlığı gösteriyor: Mercedes Sprinter'ın içinde ışıklı aynaları ve rengarenk çiçek süslemeleriyle minyatür bir kozmetik salonu var.

Alexandra Melendez, “Kusura bakmayın, park etmiştik” diye sesleniyor ve sürücü kabininden dışarı çıkıyor; Direksiyonun hemen arkasındaki meslektaşı Maria Köster, “Berlin, dur” diyor. İki Berlinli, Beauty Truck DACH GmbH'yi yaklaşık iki yıl önce birlikte kurdular: Şirketle birlikte şirket partileri, mağaza açılışları ve aynı zamanda özel çocukların doğum günleri veya bekarlığa veda partileri için mobil kozmetik stüdyoları sağlıyorlar ve aynı zamanda serbest makyaj sanatçıları için rezervasyon yapıyorlar. Irina Erbis.


Yardıma koşuyorlar: Makyaj sanatçısı Irina Erbis ve kurucular Maria Köster ve Alexandra Melendez (soldan sağa).Benjamin Pritzkuleit


Müşteriler daha sonra saatlik veya günlük olarak eksiksiz bir güzellik programı alıyor; bu kadar basit ve Alexandra Melendez bu fikri pandemi sırasında ortaya attı. “Oğlum 14 hafta erken doğdu ve refakatçi olarak yedi ay boyunca yoğun bakım ünitesinde onunla yalnız kaldım.” Ziyaretçiler için neredeyse hiç fırsat yok, dikkat dağıtıcı hiçbir şey yok – “Charité'nin önüne sadece birkaç yiyecek kamyonu park edilmişti.” “Ara sıra kendim için bir şeyler alabileceğim” kapılar.

Kamyonlarımız Flensburg'dan Konstanz Gölü'ne doğru yollarda.
Maria Köster

Son olarak, giderek “kendim için iyi bir şeyler yapma ihtiyacı hisseden” Melendez'in aklına güzellik kamyonları fikri geldi. O zamanlar bir etkinlik ajansını işleten ve bugün hala işleten arkadaşı Maria Köster, bu konuda hemen heyecanlandı. Köster, “Daha sonra üçüncü yatırımcı olarak arkadaşımız Oksana Kolenitchenko'yu getirdik çünkü hızlı hareket etmek istiyorduk” diyor.

Şöyle oldu: İlkinden sonra iki güzellik kamyonu daha hızla genişletildi; Melendez ve Köster artık Almanya çapında randevular sunabiliyor; Ayrıca, sprinterlerden bağımsız olarak etkinliklerde kolayca kurulabilen ve sökülebilen güzellik salonlarını da içerecek şekilde tekliflerini genişlettiler. Köster, “Geçen Mart Kadınlar Günü için Almanya genelinde aynı anda dokuz randevu aldık” diyor ve ekliyor: “Kamyonlarımız Flensburg'dan Konstanz Gölü'ne doğru yola çıktı ya da dinlenme salonlarımızı kurduk.”

Yol kenarında bir esenlik vahası: Biz dışarıda röportaj yaparken Irina Erbis “Güzellik Kamyonu”na biniyor.


Yol kenarında bir esenlik vahası: Biz dışarıda röportaj yaparken Irina Erbis “Güzellik Kamyonu”na biniyor.Benjamin Pritzkuleit


Zaman zaman – ki bunun şirketin kökeniyle de ilgisi var – ikisi de kamyonlarını hastanelerin önüne park ediyor, kanserli kadınlara ücretsiz tedavi sunuyor ya da ağır hasta küçük hastalar için yüz boyama organize ediyor. Alexandra Mendelez, “Tüm fikrin doğduğu böyle bir yere döndüğümüzde her zaman tüylerim diken diken oluyor” diyor.

Kamyonlarımızı hastanelerin önüne park ettiğimizde tüylerim diken diken oluyor.
Alexandra Melendez

Ödeme yapan müşteriler ikisiyle çeşitli paketler için rezervasyon yaptırabilirler. Sabit fiyatlar genellikle daha uzun bir süre için bir kamyona veya dinlenme salonuna sahip olmak isteyen kurumsal müşterilerle anlaşmaya varılır. Özel şahıslar kamyon için saatte yaklaşık 250 Euro ve mesafeye bağlı olarak seyahat ücreti ödeyerek daha ucuza alıyor; Uzman bir makyaj sanatçısı her zaman dahil edilir.

Bahsi geçmişken: makyaj sanatçısı! Sabah randevumuz için çoktan işe koyuldu. Irina Erbis'in iki şirket kurucusuna eşlik etmesi boşuna değil – Mendelez ve Köster ile şu anda yatırım aşamasında olan ve kendi kendine yetemeyen şirketleri hakkında konuşurken, o zaten kamyonda fırçalama ve dosyalamayla meşgul . Bir meslektaşımız makyajını yaptırıyor, bir meslektaşımız ellerine manikür yaptırıyor:

Hiçbir şey eksik değil: Köster ve Mendelez'in üç kısa mesafe koşucusu mobil güzellik salonlarına dönüştürüldü.


Hiçbir şey eksik değil: Köster ve Mendelez'in üç kısa mesafe koşucusu mobil güzellik salonlarına dönüştürüldü.Benjamin Pritzkuleit

Makyaj: “Otobüste Bella Hadid'in bir dokunuşu esiyor”


Bu soğuk ve yağmurlu sabahta Irina yanımdaydı ve sonunda cereyanlı caddeden çıkıp pembe minibüse binmek için sabırsızlanıyorum. Harcamamı bekleyen bir zarf dolusu para olmasa bile, hafif bir alışveriş kraliçesi havası doğuyor. Irina gitmeye hazır, bana hızlı bir günlük makyaj hazırlamak için her türlü fırçayı, tüpü ve kavanozu çıkarıyor. Yani günlük rutinimin bir parçası olan ama yine de hemen hemen her açıdan geliştirilebilecek bir şey, yakında öğreneceğim.

Güzellik kamyonu stilistim genellikle film setlerindeki oyuncularla ilgilenir ve tüm makyaj hilelerini en ince detayına kadar bilir. “Biraz şekillendirme yapacağız, değil mi?” diye sordu ve cevabımı beklemeden ilk tüpü söktü. Irina'nın mükemmel bir şekilde vurgulanmış, bir model gibi öne çıkan yüksek elmacık kemikleri şimdiden dikkatimi dağıttı. Benim için her şey bir çizgi oluşturuyor gibi, bu yüzden konturlama konusunda açık bir durumum.

Makyaj sanatçısı, dönüşümlü olarak koyu ve açık tonları uygulayarak, şuraya biraz aydınlatıcı, şuraya biraz allık uygulayarak sihrini zaten uyguluyor. Beni gerçekten etkileyen şey elmacık kemiklerinin altına uyguladığı gölgeler. Aslına bakılırsa oyun artık daha belirgin ve daha keskin görünüyor, otobüste Bella Hadid'e dair bir ipucu esiyor, belki de tam olarak değil. Ama sanırım yuvarlak yüzüm fark edilir derecede daha dar görünüyor. Evet, makyaj çok şey yapabilir, diye fısıldıyor Irina ve bana komplocu bir şekilde gülümsüyor. Ve hyaluronik asit…

Ancak bu gerçekten güzellik kamyonunda sunulanın ötesine geçiyor, buraya hiçbir şey enjekte edilmiyor. Ancak 20 dakika sonra gençlik çeşmesine düşmüş gibi oluyorum. Irina kaşlarımı güzelce fırçalıyor ve kirpiklerime renk uyguluyor. Ancak bir dezavantajı var: Ne yazık ki, her gün yanaklarımı belirginleştirmesi için uzmanı eve götüremiyorum. Anne Vorbringer

Bir kez her zaman ilk seferdir: meslektaşımız daha önce tırnaklarının bakımını yalnızca kendisi yapıyordu.


Bir kez her zaman ilk seferdir: meslektaşımız daha önce tırnaklarının bakımını yalnızca kendisi yapıyordu.Benjamin Pritzkuleit


Manikür: “Parmaklarım hiç bu kadar güzel görünmemişti”

Parmaklar bir erkeğin kartvizitidir. Tırnaklarınıza düzenli olarak törpü ve ara sıra biraz oje sürerseniz çok daha düzgün görüneceksiniz. Manikür artık yalnızca kadınlara yönelik bir teklif değil. Ve herkes güzellik kamyonunda da tırnaklarını yaptırıyor. İlk manikürüme kendini kaptıran ben bile bir tane yaptırdım.

Sprinter'ın içindeki küçük ahşap bankta oturuyorum. Önümde, güzellik uzmanı Irina'nın yerleşik LED lambaların ışığında her bir tırnakımı dikkatle incelediği küçük bir masa var. Bana gelecekte düzenli olarak manikür yaptırmam gerektiğini çünkü bunun bir zararı olmayacağını söyledi.

İlk önce ölü tırnak etlerim küçük, sivri uçlu bir tahta parçasıyla dikkatlice çıkarılır. Daha sonra tırnaklarımı kesiyorum. Törpüleme süreci muhtemelen en uzun sürüyor; Irina her çiviyi yakından inceliyor. Sonunda bir boya işi alıyorlar: Parlak renklerden ince tonlara kadar güzellik kamyonunda kalbinizin arzuladığı her şey var. Çok hafif bir parlaklığa sahip, oldukça sıra dışı, bakımlı bir sonuç elde ediyorum. Parmaklarım muhtemelen hiç bu kadar güzel görünmemişti. Kevin Gensheimer
 
Üst