Buffon: Ronaldo varken kadro değildik

Adanali

Active member
İtalya Serie B gruplarından Parma forması giyen kaleci Gianluigi Buffon, efsaneleştiği kulüp olan Juventus’un vaktinde Cristiano Ronaldo transferinin yanlış olduğunu savundu.

Temmuz 2018’de yaklaşık 118 milyon euro bedelle İspanya La Liga grubu Real Madrid’den Juventus’a transfer olan Ronaldo, geçtiğimiz yaz ise eski kulübü Manchester United’ın yolunu tutmuştu.

NTV Spor’da yer alan habere göre Buffon, Ronaldo’nun Juventus’a gelerek ekibin DNA’sını bozduğunu tez ederken, “2017’de Şampiyonlar Ligi finaline giderken epey deneyimli bir kadro olsak da her şeydilk evvel bir bütün halindeydik. Bunu Ronaldo gelince kaybettik. Ronaldo’nun Juve’deki birinci döneminde PSG’deydim ve burada ne olduğunu bilmiyorum lakin Juventus’a döndükten daha sonra 2 yıl onunla birliktedim. Onunla da epeyce şey başardık fakat bir kadro olduğumuzu söyleyemem” formunda yorum yaptı.

Ronaldo, Juventus’taki birinci döneminde Serie A şampiyonluğu yaşarken, geçen dönem ise ligi 4. tamamlayabildi. Şampiyonlar Ligi’nde ise istenen muvaffakiyetler gelmedi. Portekizli oyuncu Torino grubu ile çıktığı 134 maçta 101 gol atıp 22 de asist yaptı.